Dissabte, 07 de Desembre de 2019
El Montmell El Montmell
Sostre del Baix PenedŔs
Baix PenedŔs
 
 
Salutaciˇ de l'Alcalde
 
Municipi
Historia i simbols
Nuclis hist˛rics
Llogarrets
Geografia i Hidrografia
Clima, vegetaciˇ i fauna
APLECS FIRES I FESTES
AREA RECREATIVA FORESTAL EL MONTMELL
FESTES LOCALS ANY 2019
 
Informacio de l'Ajuntament
Telefons d'interŔs
Horari atenciˇ oficines municipals
HORARI D'ESTIU
Tall carretera TP-2442 de St Jaume dels Domenys al Pla de Manlleu
 
Consistori
Plenari
Regidors delegats
Resultats electorals
 
Hisenda
CALENDARI PAGAMENT TRIBUTS 2019
PRESSUPOST ANY 2019
ORDENANCES FISCALS VIGENTS
 
Turisme
 
Ens i organismes
└mbit juridic
 
Monuments hist˛rics
 
SERVEI MUNICIPAL D'AIG▄ES
 

 
áá
Municipi

  Llogarrets
 
SANT MARC

Petítissim llogarret que té com a casa principal Cal Soldat. Al costat de Ca l'Antònia hi ha la nova ermita de Sant Marc, que substitueix l'antiga, enlairada dalt de la muntanya. A la plaçeta que hi ha al davant s'hi celebra cada any un aplec que acull els descendents de la vall de Sant Marc i a tothom que s'hi vulgui afegir.
 
VALLFLOR

En resten quatre o cinc cases, dues de les quals estan en bon estat i les altres enrunades. La casa principal i més vella de Vallflor era molt gran. Els trossos de paret de tàpia, altíssims, encara s'aguanten drets.
 
SANSUIES

Es troba en una petita vall que hi ha entre la Joncosa i la Bisbal del Penedès. Per pujar-hi s'ha d'agafar un camí que surt de la carretera, anomenat el barranc del Prat. El conjunt del llogarret està format per quatre cases principals: la Casa Vella de Ca l'Aguiló, la Casa Nova de Ca l'Aguiló, Cal Garriga Cal Papiol. Ben segur que les terres de Sansuies foren conreades i poblades des d'epoques molt reculades, potser des del segle XI o XIII. El fet que al paratge hi hagi algunes fonts ha estat també causa de l'assentament humà a la zona.
Actualment, a Sansuies, a més a més dels bons ceps i oliveres de sempre, s'hi han disposat hivernacles per conrear plançons.
 
ESGLESIA NOVA DE SANT MIQUEL

AQUESTA ESGLESIA ES LA TERCERA AMB AQUESTA NOMINACIO. LA PRIMERA FOU LA CAPELLA DEL CASTELL, LA SEGONA, L'ESGLESIA ROMANICA DE SANT MIQUEL, EXISTENT I SITUADA MES AMUNT, AL BELL MIG DE LA PENYA.

LA CONSTRUCCIO DE LA ESGLESIA NOVA ES SITUA AL VOLTANT DEL SEGLE XVI, I VA SER CONSAGRADA A L'ANY 1.598.

ES TROBA A FREC DE LA ANOMENADA ANTIGA CARRETERA DEL MONTMELL A LA VALL DE SANT MARC, AQUESTA CARRETERA ACTUALMENT ES UNA PISTA FORESTAL I ES ACCESIBLE AMB VEHICLE DES DEL NUCLI DE LA JONCOSA. ESTA ENVOLTADA D'UNA MASSA BOSCOS, AMB PETITS RESTES DE FEIXES PER CONREU.

LA ESGLESIA ESTA FORMADA PER UNA NAU CENTRAL I UNES CAPELLES A BANDA I BANDA D'AQUESTA. LA NAU CENTRAL ESTA COBERTA AMB ARCS DE CREUERIA, A L'IGUAL QUE LA MAJOR PART DE LES CAPELLES LATERALS. ELS DE LA NAU CENTRAL HAN ESTAT RESTAURATS FA UNS ANYS (LLEVAT DELS NERVIS, DECORATIUS, MOLT MALMESOS). AL FONS, AL COSTAT DEL PRESBITERI, LA SAGRISTIA, COBERTA ORIGINALMENT AMB UNA VOLTA DE CANO, DE LA QUE QUEDEN UNES PETITES RESTES MOLT DETERIORADES. A L'ALTRA BANDA, UNA CAPELLA COBERTA AMB VOLTA DE CUPULA (PRACTICAMENT ENRUNADA) SOBRE PETXINES, SEMBLA QUE FOS EL BAPTISTERI.

A LA ZONA D'ENTRADA EXISTEIX UN ALTELL, RESTAURAT ESTRUCTURALMENT AMB EL TERRA FORMAT TAMBE PER UNA VOLTA DE CREUERIA, AMB NERVIS DE MAONS AMOTLLATS, COL.LOCATS A SARDINELL.

EL CAMPANAR ES DE FORMA QUADRADA, REMATAT AMB MERLETS, AMB UN PETIT FOSSAT AL LLARG DE LA SEVA FAÇANA NORD.

 
Tramits administratius
 
Serveis als ciutadans
 
ESTADISTIQUES
 
ANUNCIS - INFORMACIO GENERAL
MAPA DE CAPACITAT AC┌STICA DEL MUNICIPI DEL MONTMELL
 
INFORMACIO ALTRES TRAMITS
 
EDICTES
Modificaciˇ puntual del Pla General d'Ordenaciˇ Urbana Municipal al s˛l urbÓ de les unitats d'actuaciˇ del Mirador del PenedŔs
Projecte de Xarxa de calor amb biomassa per a diferents equipaments municipals
Pla de desplegament de xarxa de fibra ˛ptica a La Joncosa i a la Urb. Mas Mateu
Pla de desplegament de xarxa de fibra ˛ptica a la urbanitzaciˇ El Mirador del PenedŔs
Projecte en s˛l no urbanitzable Modificaciˇ de la lÝnia elŔctrica de 25 KW "GAMESA" al CT: XV437 entre els suports T3 i TE, del Montmell
Aprovacio del nomenclator i numeraciˇ dels carrers de la urbanitzaciˇ Mas Mateu
 
Transports p˙blics fora del municipi
 
SERVEI D'INFORMACIO I ATENCIO A LES DONES
 
Serveis
└lbums
Contacte amb l'alcaldessa
Cercador
Llibre de visites