Marmellar Mil·lenari 1023-2023

02/10/2023 Cultura

Marmellar Mil·lenari 1023-2023

CULTURA | MARMELLAR MIL·LENARI

 

Diumenge passat 24 de setembre va ser un dia especial per al nostre municipi. Marmellar va reviure de nou amb la festa en commemoració a un dels seus patrons, Sant Miquel. El motiu va ser que es complien mil anys del primer document en el qual s'anomena Marmellar com a terme municipal. El dia va estar ple d'actes com una caminada de Marmellar fins al Castell de Marmellar, un dinar popular i una recreació històrica en una ruta dins de tot el poble gràcies al a col·laboració dels joves del Teatre Espai del Vendrell. També es va poder gaudir d'un repic de campanes de l'església de Marmellar.

 

Tot seguit va haver-hi diversos parlaments de Núria Sorribes (regidora de Cultura), Jordi Casas (promotor de l'acte), José Mª Roldán (alcalde del Montmell) i Marta Montserrat Ventura (Vice-presidente de la Diputació de Tarragona). També va participar en l'acte la Coral de Sant Martí Sarroca, un ball de gitanes de La Bisbal del Penedès i castells a càrrec dels Bous de La Bisbal del Penedès.

 

A l'hora de dinar es va gaudir d'una paella popular (amb samarreta commemorativa inclosa) i una actuació musical del grup "Almas Gemelas" per amenitzar el final d'acte.

 

La iniciativa ha estat tot un èxit on hi ha van assistir més de 500 persones, entre descendents de Marmellar, públic general i voluntaris.

 

Ens ha omplert d'il·lusió veure com assistents i descendents de Marmellar, amb vincle emocional o familiar vers al poble, s'han emocionat a l'haver reviscut vivències, experiències i records en aquest llogaret tan encisador del nostre municipi com és Marmellar.

Aprofitem aquesta publicació per tornar a agrair als voluntaris i voluntàries tota la seva implicació, sense ells no hauria estat possible.

Menu

Menú principal