<<Pagès_Gamer>>

 

A mitjans dels anys 80 una nova cultura pop emergia influenciada pel cinema i la literatura de ciència-ficció. Pel·lícules com Retorn al Futur, Jocs de Guerra o Terminator van iniciar, entre moltes altres, una visió futurista on la tecnologia esdevenia fascinant i perillosa a parts iguals. La imatge de fons politicosocial al món en aquells anys era una guerra freda entre els E.E.U.U. i l'antiga U.R.S.S. on la imatge d'un botó vermell resumia l'amenaça d'una guerra nuclear entre aquestes dues potències i, conseqüentment, el desastre apocalíptic a nivell mundial. En aquest context de pànic nuclear va germinar una indústria que, al cap hi ha la fi, ha inspirat, o si més no contribuir, a l'era digital que vivim actualment on portar un miniordinador a la mà, és tan comú i necessari avui dia com ho era inconcebible i futurista en aquells anys.

Pagès Gamer és un projecte conjunt de les Regidories de Turisme i Cultura i Festes que proposa una mostra retro-tecno-rural on es fusionen l'entreteniment electrònic i la cultura pop dels anys 80/90, per una banda, i l'entorn únic rural del Montmell per l'altre. Més que homenatjar una època, volem viatjar en el temps amb tots vosaltres. El projecte estava previst d'estrena l'estiu del 2020, però a causa de la pandèmia de la COVID-19 ens vam veure obligats a posposar-la per més endavant. I sembla que aquest 2022, per fi, podrem inaugurar aquesta nova mostra amb molta il·lusió.

En aquesta mostra podreu conèixer com es va iniciar el món de l'entreteniment digital a l'estat espanyol. Des de les famoses microcomputadores dels 80 com els Zx Spectrum, Amstrad, Commodore 64 i MSX, fins a les migracions a les consoles Atari, Nintendo, Sega, etc., tot en una fusió rural mai vista. Podreu gaudir de tot un món retro digital on coneixereu un pessic d'història, on els que ara són pares podran ensenyar als seus fills i filles com s'entretenien digitalment, com era de difícil fer funcionar aquestes màquines i quin efecte ha tingut en la societat actual.


A la Pagès Gamer no només trobaràs entreteniment electrònic retro sinó també entreteniment de l'època amb jocs infantils on no calia cap font d'energia, tan sols imaginació i uns quants estris. També oferirem un tast dels productes rurals del nostre entorn i una ambientació musical per endinsar-nos, encara més, a una època irrepetible.

Menu

Menú principal