Rally Catalunya al Montmell

Des del 1991 al 2019 (29 anys seguits) que es fa el Rally Catalunya puntuable pel Campionat del Món. De forma quasi habitual sempre que ha transcorregut per les comarques Tarragonines, s’ha fet el tram de EL MONTMELL en la versió actual o en les versions de LES VENTOSES i CANFERRER. ( Aquesta era la denominació del tram ). Però el tram sempre a sigut de Vila-rodona a Sant Jaume dels Domenys, o al revés, passant per Canferrer i per tant el 80% del tram transcorre per El Montmell, fent dues passades. Inicialment era en divendres i últimament el tram es el dissabte.

Es un tram que sempre ha agradat molt als pilots del mundial.

 

El Montmell és una especial amb un bon asfalt, però molt estret, combina zones ràpides amb unes altres que no ho són tant i es caracteritza per la combinació de corbes enllaçades i zones revirades amb altres parts d'alta velocitat.

 

El tram es podria dividir en tres parts ben diferenciades. Arrenca des de Vila-rodona, la primera part és molt ràpida i de fet s'hi col·loca una xicana abans d'entrar al nucli de Can Ferrer de la Cogullada, per reduir la velocitat dels participants. Després del pas per la població el recorregut es torna una mica més sinuós i revirat continuant per la carretera TV-2443 fins arribar a la zona d'Aiguaviva, on també s’hi col·loca una altre xicana per reduir les altes velocitats. La tercera i última part del tram transcorre per la TP-2442, i culmina amb un descens vertiginós i revirat fins a l'arribada, la qual cosa es coneix com Les Ventoses, prop de Sant Jaume dels Domenys.

Des de fa tres anys que el tram es transmet en directe per la televisió, els primers anys només era una passada i l’any passat i aquest es transmeteren totes dues passades. El fet de que el tram estigui emès en directe per televisió, vol dir que te una projecció internacional a tots els països del món.

Menu

Menú principal