FEM! Montmell

FEM! Montmell: l'APP Android de servei al ciutadania del Montmell.

Nota del programador:

Amb la creixent exigència de Google Play Store envers els desenvolupadors, la seva demanda constant de requisits per garantir un major control sobre les aplicacions publicades a la plataforma ha portat a l'Ajuntament a prendre la decisió de distribuir l'APK (Android Application Package) de l'aplicació Fem! Montmell mitjançant la nostra web municipal.

En l'actualitat, la conformitat amb els requisits de publicació de Google implica una dedicació considerable, equiparable a la d'una empresa, la qual cosa resulta una tasca desafiadora. Malgrat que aquest no és l'escenari desitjat, les limitacions tècniques i de recursos que caracteritzen el nostre petit ajuntament ens han conduït a aquesta solució temporal. Observant que altres empreses de renom han optat per aquest camí per superar els obstacles similars, hem decidit difondre l'APK de Fem! Montmell a través dels nostres propis canals de comunicació, prescindint temporalment de la plataforma Google Play Store.

Aquesta decisió s'ha pres amb l'objectiu d'evitar despeses addicionals per a la publicació del servei a la plataforma de Google. Tot i així, volem destacar que aquesta és una solució provisional. Tenim la intenció de retornar a Google Play Store en el moment en què les nostres capacitats tècniques i de recursos ens ho permetin.

Agraïm la vostra comprensió i paciència durant aquest període de transició.

Òscar Elias Sandalinas

 

Què implica instal·lar l'APK de FEM! Montmell fora de Google Play Store?

A l'instalar una APK fora de la tenda Google Play Store, el dispositiu ens donarà un avís de seguretat alertant-nos que no és segur instal·lar aplicacions de tercers o de fonts desconegudes. Això és degut al fet que Google Play Store és una plataforma de repositori segura en estar monitorant i controlant que les aplicacions que es publiquen compleixin uns requisits de seguretat adients. En el nostre cas, si volem instal·lar l'APK FEM! Montmell haurem de donar permís explícit d'instal·lació. Així mateix, també hem de donar permís d'accés als permisos que ens demana si volem fer un ús adient i complet dels serveis que dona l'app FEM! Montmell.

 

VERSIÓ 2.1 APK Compatible fins Android 10 (tot i que també pot funcionar a versions posteriors).

 

VERSIÓ 3.0 APK. Última versió. *problemes coneguts: En smartphones Samsung amb versió Android 11 a 13 l'app té funcions limitades a l'enviament d'incidències degut a problemes de funcionalitat en aquesta marca en concret. Penjarem una nova versió en quan hi hagi una solució per part de Google/Samsung.

 

NOVA VERSIÓ 3.0 DISPONIBLE!

Vídeo promocional.

Des de 2020 el regidor Òscar Elias ha desenvolupat la programació d'una aplicació Android de servei a la ciutadania, dissenyada i programada íntegrament al nostre municipi mitjançant la plataforma de programació App Inventor 2 del MIT i Kodular amb servei de notifiacions One Signal a cost zero per a l'ajuntament. Els serveis que ofereix aquesta aplicació són:

 

  •  Enviament directe «in-situ» d'incidències amb localització GPS amb possibilitat d'enviament de fotografies. Ho veus. Ho fotografies. Ho envies.

  •  Accés directe a la web municipal.

  •  Accés directe a les notícies i agenda de la web municipal.

  •  Drecera telefònica a l'ajuntament i servei d'aigües.

  •  Localitzador GPS on-line.

 

NOVETATS DE LA VERSIÓ 3.0:

 

  • Disseny visual revisat.
  • Visor del taulell d'anuncis municipal al menú principal.
  • Sustitució del botó Fem! Ban per una drecera al portal web: elmontmellonline.cat
  • Enviament d'incidències revisat i limitat a l'enviament d'una sola imatge. En dispositius Samsung amb Android 11 a 13 no carrega correctametn la imatge. Actualitzarem la App tan bon punt estigui solucionat per part de Google/Samsung.

 

 

L'objectiu d'aquest servei és facilitar les notificacions d'incidències de manera fàcil i ràpida, poder consultar les notícies, agenda i visitar la web en un sol clic i trucar de mànera ràpida a l'ajuntament i al servei d'aigües.

La podeu descarregar a la tenda de Google Play Store en aquest enllaç de manera gratuïta:

FEM! Montmell

 

NORMES D'ÚS I INFORMACIÓ ADDICIONAL: L'Ajuntament del Montmell informa que les incidències rebudes passaran per un procés de filtratge les quals seran ateses segons criteri d'urgència i rellevància, i sempre que siguin dins del nostre municipi (El Montmell). En cap cas es considerarà una instància oficial. Es descartaran aquelles comunicacions de caràcter humiliant, ofensiu, repetitives, injustificades o qualsevol altra comunicació que es consideri inadequat i no suposarà, en cap cas, obligació de cap mena a respondre sobre la incidència a l'emissor de la mateixa. Ens reservem el dret a bloquejar aquelles comunicacions que no respectin aquestes normes de comportament sense previ avís. Qualsevol aclariment podeu dirigir-vos al correu electrónic: oelias@elmontmell.cat

 

Volem recordar que aquesta aplicació Android ha estat dissenayada, desenvolupada i mantinguda per la Regidoria de Noves Tecnologies sense cap cost per part de l'Ajuntament.

Menu

Menú principal